Montecalvi San Piero 2016

€ 33,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Sinds het einde van de jaren 50 vormt Cabernet Sauvignon een integraal onderdeel van het wijnbouwlandschap van Toscane. San Piero is een single vineyard Cabernet Sauvignon, die perfect laat zien waarom deze variëteit zijn thuis heeft gevonden, niet alleen in Toscane, maar ook bij Montecalvi.

Het donkere fruit en de korrelige tannines zijn onmiskenbaar Cabernet Sauvignon, maar het karakter van deze wijn is onmiskenbaar. San Piero brengt ongeveer 30 dagen door in roestvrijstalen tanks, 24 maanden in Franse eik (barrique en tonneaux) en minstens 12 maanden in fles voordat hij wordt vrijgegeven. Dit is een single-vineyard Super Tuscan met karakter en elegantie, nu klaar om te drinken, maar zal verbeteren met de tijd in de fles en in de kelder.


Tony Wood (Italian Wine) zei het volgende over de San Piero 2016: "Lichtpaars van kleur. Donker bloemengebladerte. Rode en zwarte bessen, wilde kers, bloedsinaasappel. Groene thee en gembernuances. Superieure intensiteit. Geweldige persistentie. Hartig en aards. . Om te zegevieren." 96 punten.


Michael Godel (Wine Align) zei het volgende over de San Piero: “Een cépage cabernet sauvignon, “een slowburner” zoals wijnmaker Tim Manning het noemt en dus een wijn die lang op fles blijft. Toch ruikt het direct naar cabernet sauvignon maar net zo veel naar Toscane en ik zou zelfs zeggen Greve in Chianti. Jeugdig is het understatement, de complexiteit van de operatieve over en eigenlijk heel de traditionele wijn. Zo'n rijke en kalkachtige wijn die naar niets anders smaakt, maar toch gewoon van hier lijkt te komen."


Winecritic zegt: “Helder en gracieus in het glas, met tonen van aalbessen, frambozen en citroenbloesem. Medium-bodied, zachte tannines met een goede uitzetting en volwassenheid.”