Montecalvi Chianti Classico 2019

€ 17,50
incl. btw, excl. levering
Op voorraad

Beschrijving

Deze wijn is gemaakt van Sangiovese uit de Montecalvi-wijngaard, aangevuld met een vleugje Canaiolo en Canina Nera. Deze wijn rijpt ongeveer 30 dagen in roestvrijstalen tanks, 18 maanden op Frans eiken en zes maanden op fles voordat hij wordt vrijgegeven. De wijn is elegant, evenwichtig en nu uitstekend drinkbaar, maar met echt bewaarpotentieel.


De 2018 oogstte een aantal goede recensies:


- Aldo Fiordelli: "De Montecalvi 2018 is een echte Chianti Classico, zoals we al een tijdje niet hebben geproefd, vlezig en sappig maar met een duidelijke ruggengraat, aards en hartig, typisch voor Greve."


-Jamie Goode: "Aromatisch met tonen van zwarte kersen en pruimen in de neus en een stoffig, kruidig, hartig randje. … De smaak is fris, fijn en vrij elegant, maar niet zonder smaak. Er is een helderheid aan de rode kers en pruimenfruit met een vleugje zure kers en damastruim, en een mooie assertieve maar goed geïntegreerde tanninestructuur en wat frisse zuren. Dit is elegant, verfijnd en heeft ook een levendigheid en compactheid. Verwacht dat dit ruim 5-10 jaar zal verouderen. Heerlijk spul. 93/100.”


- Antonio Galloni "De Chianti Classico 2018 is een dichte, krachtige wijn met een enorm karakter. Een explosie van sappige donkere kersen, houtrook, tabak, zoethout en wierook geven de 2018 zijn sterke, assertieve karakter. Vet en ruim in de mond, met opvallende diepte, de 2018 is een Chianti Classico die aandacht vraagt. Hij heeft zeker de mijne. 93 punten."